Een Travellerspoint blog

Paalwoning bouwen, les 1: vloer in bamboe

Na het laatste ontbijt in Vanna bungalows trokken we naar Little Garden Guest House. Eenmaal daar geïnstalleerd bereidden we ons voor op onze eerste echte werkdag. De groep werd in twee gedeeld. Rond 10u30 vatten we het aanleggen van de vloer van een nieuwe paalwoning van een arm gezin aan. In de broeiende hitte timmerden we erop los, helaas zonder veel resultaat. Een voormiddag werken bracht niet meer op dan enkele bamboeplaatjes, frustratie, pijnlijke duimen en uiteraard sloten zweet.

Met de moed in onze schoenen gingen we na het middagmaal terug naar onze locatie. Tot onze grote vreugde stond het huisje nu voor het overgrote deel in de schaduw. Het hameren ging hierdoor veel sneller.

S8004071.jpgS8004059.jpg
DSC08777.jpg

De vele kindjes die ons na een tijdje omsingelden vonden het hilarisch dat we foto’s van hen trokken. Wanneer ze daar bovenop nog eens zichzelf op foto zagen, konden we bijna spreken van een ROFL-moment (voor de newbies: Rolling On the Floor Laughing).

DSC08758.jpg

We hadden gelukkig nog de volledige vloer afgewerkt voor we terug naar het hotel vertrokken. We werden uitgewuifd en er werd luidkeels byebye geroepen.

DSC08738.jpg

Terwijl wij de woning bouwden gingen Hanne en Delfien naar een plaatselijke school waar er een tandartsenpraktijk was. Daar hielpen ze de ganse dag. We kunnen spreken van een succesvolle eerste werkdag.

DSC_0211.jpgDSC_0210.jpg

Terug in het hotel namen we zo snel mogelijk een broodnodige (en welverdiende) douche. Helaas voor Benny, die als tweede in de douche ging, vielen alle lichten uit. Hoera voor de zaklamp die nog op het allerlaatste moment in de valies gedropt werd!

Voor het avondmaal moesten we ons niet zo ver begeven, want het restaurant dat boven de rivier lag, bevond zich zo’n 100m van het hotel. De specialiteit van het restaurant: verse krab.

S8004081.jpg
Na het peuzelen aan de krab werd er een kom met warm water en verse limoenschijfjes rondgegeven.

Hoewel iedereen moe was kon er na het eten toch nog een potje manillen van af.

DSC08784.jpg

J & B

PS Gelukkige verjaardag (schoon)papa! X

Geplaatst door JayBe 23:45 Gearchiveerd in Cambodja

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Dag Janey & Benny,
Verjaarde en verbrande (schoon)/papa hier, bedankt voor de PS met wensen; 4 juli was een hete dag hier in Italië met een mooie rode kleur als gevolg...
Jullie stellen het precies goed ginderachter, keep up the good work.

Hallo janey en benny, schitterend wat jullie doen daar, schattige kindjes, en ...wat de spinnen betreft :(
hier alles ok, ben trots op jullie, love u, we volgen jullie op de voet, mama xxx

door Frank Vanlocke

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint