Een Travellerspoint blog

Spiderman

We zetten onze tocht doorheen Cambodja verder. Op weg naar Baray houden we halt op de markt in Skun. Nog voor we uit de bus stappen worden we omsingeld door marktkramers die ons hun lekkernijen aanbieden: tarantula’s. Benny stapt als eerste van de bus, een afwachtende Janey blijft nog even veilig zitten. Ze kijkt waar Benny naartoe gegaan is en ziet tot haar grote verbazing dat er al een achtpotig beestje over zijn lichaam paradeert.

1.jpg

Janey waagt zich uiteindelijk ook op de markt en beweegt zich met kleine voorzichtige pasjes richting Benny. Nadat ook Pieter en Hanne hun moed getoond hebben, iedereen haar aanmoedigt, er een klein traantje vloeit en vele zweetdruppels, laat Janey zich toch overhalen om een tarantula op haar buik te laten zetten. Net lang genoeg om een foto te laten nemen. Delfien ondergaat als laatste de ervaring.

2.jpg3.jpg

4.jpg5.jpg
Het harige pootje met één vingertje aanraken ging sneller dan het licht waardoor het niet op foto vastgelegd kon worden.

6.jpg

Het proeven van de gefrituurde spinnen blijft echter uit, maar iedereen is blij dat ze zich vanaf nu spiderman of spiderwoman kunnen laten noemen.
De rit naar Baray wordt verder gezet. Een klein uurtje later komen we aan in Homestay Baray, waar de slogan luidt “Experience the True Khmer Lifestyle”. Het verblijf bestaat uit verschillende bungalows, allemaal gebouwd op traditionele manier. De “true lifestyle” hebben we echter al ervaren bij onze gids thuis; Homestay Baray moet gezegd is iets meer afgestemd op toeristen: we hebben een matras, gewone wc’s en zelfs internetverbinding.

7.jpg

8.jpg

9.jpg10.jpg

Een korte siësta later verkennen we het dorp op paardenkarren.

11.jpg
Benny en Janey kozen een temperamentvol paardje, dat niet kon verdragen dat hij niet de eerste liep.

12.jpg

We gaan op bezoek bij een oude man die al 60 jaar lang rijstnoedels maakt. Samen met zijn vrouw toonde hij ons hoe ze iedere dag noedels maken. Bij de volgende stop worden we door een boeddhistische monnik gezegend voor het werk dat we in Baray zullen doen. Op de kar keren we terug naar het hotel waar de ossenkarren ons staan op te wachten. Die brengen ons naar rijstvelden om de zonsondergang te zien. Er was echter weinig te bewonderen aangezien het bewolkt was. In de regen keerden we terug naar onze bungalows.

13.jpg

Onze buikjes opnieuw goed gevuld werd er nog wat ontspannen met een drankje en een potje kaarten.

14.jpg
Plons ‘chillt’ met ons mee.

J & B

Geplaatst door JayBe 22:10 Gearchiveerd in Cambodja

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

hallo Janey en Benny,

wat hebben jullie een prachtreis, dank voor de mooie foto's, zo te zien genieten jullie tenvolle van het "andere leven", ik heb ook een vraag: werken jullie daar of laten jullie werken?

door yszkaa

Heeft Janey dat ook gedurfd met die spin.Awel chapeau zulle,ik zou da niet durven hoor.Tis wel een zeer schone kikker moet ik zeggen.vorig jaar op de ezel en nu met paard en kar,tis eens iets anders hé.En Benny tis hier stil hoor in huis,je broer is ook vertrokken vandaag op kamp.

door marcelleke

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint