Een Travellerspoint blog

A very long day

Terwijl de krekels zich volop laten horen en onze ogen steeds kleiner worden, overlopen we nog eens de afgelopen 24uur. De weinige slaap zorgt er echter voor dat we 2 dagen in 1 beleven…
In de gigantische luchthaven van Bangkok vonden we na zoeken en vragen de plaats waar ons vliegtuig zou vertrekken. In principe konden we in alle rust inchecken, dus kregen de leerlingen wat tijd om de winkels te verkennen. Iedereen was mooi op tijd op de afgesproken plaats, zodat we in alle rust konden inchecken.
Dit was buiten incheckbalie C1A gerekend. De stewards vertelden ons dat we, ondanks het feit dat ze ook naar Phnom Penh vlogen, niet met hen meekonden. Ze waren namelijk van Bangkok Airways; wij daarentegen moesten bij Thai Airways gate E1A zijn. Nu moeten we er ook nog bij vertellen dat we na onze landing in Bangkok aan gate E stonden, maar dat ze ons daar doorverwezen naar gate C, iets meer dan 1 kilometer stappen. Nadat we een njet kregen van C1A zochten we snel waar we heen moesten. Dat bleek dus zoals gezegd E1A te zijn. We hadden opnieuw diezelfde kilometer te wandelen (maar dan in omgekeerde richting), maar nu met als extra motivatie de nietsverhullende boodschap ‘Final call’. Na een flinke portie snelwandelen, infobalie verwittigen en te horen krijgen “hurry hurry” en een ultieme sprint van 350m, haalden we toch nog de check-in en voerde een busje ons naar ons vliegtuig. Eigenlijk moeten we van een vliegtuigje spreken, want in tegenstelling tot de Boeing 777 die ons naar Bangkok bracht, kropen we nu in een ‘kleinere’ Airbus.
Een korte vlucht later landden we in Phnom Penh. We stappen uit de luchthaven rond 09.30u en krijgen daar een hamer van een slordige 30 graden op ons hoofd geklopt. Het gebrek aan slaap en de hitte zorgen ervoor dat iedereen in slaap gewiegd wordt op de bus. Die brengt ons eerst naar een restaurant om noodles met groenen en kip te eten (met stokjes!). Ons buikje rond gesmuld, vertrekken we richting Kep. Wie denkt dat we rustig kunnen acclimatiseren is er aan voor de moeite. We worden gebracht naar een oude dame waar we op het heetst van de dag beginnen aan de bouw van haar huis.

S8004018.jpgS8004016.jpg

Omdat we dit niet allemaal in een paar uur kunnen doen, besluiten we de nog twee en een half uur durende trip naar Kep verder te zetten om daar op een treffelijk uur aan te komen in Vanna Bungalows. Nadat iedereen zijn huisje gekregen heeft, beslissen we om bij zonsondergang een frisse duik te nemen in het pas aangelegde zwembad.

S8004022.jpg

Van het vele zwemmen hebben we reuzehonger en zijn dan ook blij dat we een heerlijke maaltijd krijgen.

S8004027.jpg
Soep, een homp rijst, inktvis, scampi, vlees, groentjes en Angkorbier

Na het avondeten wordt er nog even gebabbeld.
De vleermuizen vliegen over het terras, de gekko’s zoeken luidkeels een vrouwtje en Janey zoekt een plek waar geen wolfspinnen uit de lucht komen gedwarreld.

S8004030.jpgS8004032.jpg

Al snel zoekt iedereen zijn eigen slaapstek op in een poging wat verloren uren in te halen.

S8004050.jpgS8004036.jpg

Slaapwel!
J & B

Geplaatst door JayBe 23:22 Gearchiveerd in Cambodja

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

hallo Janey en Benny,

na vorig jaar een blog gevolgd te hebben van een vriend die een wereldreis maakte in 10 maanden tijd en nog een 2de blog van een schoolkameraad die naar Santiago fietste is dit weer een aangenaam reisverhaal om te volgen, dank voor de vliegtuigtypes en de mooie foto's

geniet met volle teugen en gebruik veel zonnecreme

door yszkaa

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint