Een Travellerspoint blog

Paalwoning bouwen, les 1: vloer in bamboe

Na het laatste ontbijt in Vanna bungalows trokken we naar Little Garden Guest House. Eenmaal daar geïnstalleerd bereidden we ons voor op onze eerste echte werkdag. De groep werd in twee gedeeld. Rond 10u30 vatten we het aanleggen van de vloer van een nieuwe paalwoning van een arm gezin aan. In de broeiende hitte timmerden we erop los, helaas zonder veel resultaat. Een voormiddag werken bracht niet meer op dan enkele bamboeplaatjes, frustratie, pijnlijke duimen en uiteraard sloten zweet.

Met de moed in onze schoenen gingen we na het middagmaal terug naar onze locatie. Tot onze grote vreugde stond het huisje nu voor het overgrote deel in de schaduw. Het hameren ging hierdoor veel sneller.

S8004071.jpgS8004059.jpg
DSC08777.jpg

De vele kindjes die ons na een tijdje omsingelden vonden het hilarisch dat we foto’s van hen trokken. Wanneer ze daar bovenop nog eens zichzelf op foto zagen, konden we bijna spreken van een ROFL-moment (voor de newbies: Rolling On the Floor Laughing).

DSC08758.jpg

We hadden gelukkig nog de volledige vloer afgewerkt voor we terug naar het hotel vertrokken. We werden uitgewuifd en er werd luidkeels byebye geroepen.

DSC08738.jpg

Terwijl wij de woning bouwden gingen Hanne en Delfien naar een plaatselijke school waar er een tandartsenpraktijk was. Daar hielpen ze de ganse dag. We kunnen spreken van een succesvolle eerste werkdag.

DSC_0211.jpgDSC_0210.jpg

Terug in het hotel namen we zo snel mogelijk een broodnodige (en welverdiende) douche. Helaas voor Benny, die als tweede in de douche ging, vielen alle lichten uit. Hoera voor de zaklamp die nog op het allerlaatste moment in de valies gedropt werd!

Voor het avondmaal moesten we ons niet zo ver begeven, want het restaurant dat boven de rivier lag, bevond zich zo’n 100m van het hotel. De specialiteit van het restaurant: verse krab.

S8004081.jpg
Na het peuzelen aan de krab werd er een kom met warm water en verse limoenschijfjes rondgegeven.

Hoewel iedereen moe was kon er na het eten toch nog een potje manillen van af.

DSC08784.jpg

J & B

PS Gelukkige verjaardag (schoon)papa! X

Geplaatst door JayBe 23:45 Gearchiveerd in Cambodja Reacties (1)

Paradise

We begonnen de dag, zoals het hoort, met een stevig onbijt.

S8004038.jpgS8004037.jpg
Heerlijke pannenkoeken met honing en vers fruit.

S8004039.jpg
Pieter ging voor noodlesoep.

We vaarden naar het idyllische eilandje Koh Tonsay (konijneneiland) waar we de ganse dag doorbrachten.
Veel deden we er niet: zonnen, zwemmen in de zee, eten, spelen in de zee...

DSC08625.jpgDSC08713.jpg

Bij valavond vatten we de tocht aan naar het vasteland. Die was wat woeliger dan de doortocht.
Klein bootje, hoge golven, alles en iedereen nat: hilariteit alom
S8004041.jpg

Morgen begint het echte werk!
J & B

Geplaatst door JayBe 23:17 Gearchiveerd in Cambodja Reacties (0)

A very long day

Terwijl de krekels zich volop laten horen en onze ogen steeds kleiner worden, overlopen we nog eens de afgelopen 24uur. De weinige slaap zorgt er echter voor dat we 2 dagen in 1 beleven…
In de gigantische luchthaven van Bangkok vonden we na zoeken en vragen de plaats waar ons vliegtuig zou vertrekken. In principe konden we in alle rust inchecken, dus kregen de leerlingen wat tijd om de winkels te verkennen. Iedereen was mooi op tijd op de afgesproken plaats, zodat we in alle rust konden inchecken.
Dit was buiten incheckbalie C1A gerekend. De stewards vertelden ons dat we, ondanks het feit dat ze ook naar Phnom Penh vlogen, niet met hen meekonden. Ze waren namelijk van Bangkok Airways; wij daarentegen moesten bij Thai Airways gate E1A zijn. Nu moeten we er ook nog bij vertellen dat we na onze landing in Bangkok aan gate E stonden, maar dat ze ons daar doorverwezen naar gate C, iets meer dan 1 kilometer stappen. Nadat we een njet kregen van C1A zochten we snel waar we heen moesten. Dat bleek dus zoals gezegd E1A te zijn. We hadden opnieuw diezelfde kilometer te wandelen (maar dan in omgekeerde richting), maar nu met als extra motivatie de nietsverhullende boodschap ‘Final call’. Na een flinke portie snelwandelen, infobalie verwittigen en te horen krijgen “hurry hurry” en een ultieme sprint van 350m, haalden we toch nog de check-in en voerde een busje ons naar ons vliegtuig. Eigenlijk moeten we van een vliegtuigje spreken, want in tegenstelling tot de Boeing 777 die ons naar Bangkok bracht, kropen we nu in een ‘kleinere’ Airbus.
Een korte vlucht later landden we in Phnom Penh. We stappen uit de luchthaven rond 09.30u en krijgen daar een hamer van een slordige 30 graden op ons hoofd geklopt. Het gebrek aan slaap en de hitte zorgen ervoor dat iedereen in slaap gewiegd wordt op de bus. Die brengt ons eerst naar een restaurant om noodles met groenen en kip te eten (met stokjes!). Ons buikje rond gesmuld, vertrekken we richting Kep. Wie denkt dat we rustig kunnen acclimatiseren is er aan voor de moeite. We worden gebracht naar een oude dame waar we op het heetst van de dag beginnen aan de bouw van haar huis.

S8004018.jpgS8004016.jpg

Omdat we dit niet allemaal in een paar uur kunnen doen, besluiten we de nog twee en een half uur durende trip naar Kep verder te zetten om daar op een treffelijk uur aan te komen in Vanna Bungalows. Nadat iedereen zijn huisje gekregen heeft, beslissen we om bij zonsondergang een frisse duik te nemen in het pas aangelegde zwembad.

S8004022.jpg

Van het vele zwemmen hebben we reuzehonger en zijn dan ook blij dat we een heerlijke maaltijd krijgen.

S8004027.jpg
Soep, een homp rijst, inktvis, scampi, vlees, groentjes en Angkorbier

Na het avondeten wordt er nog even gebabbeld.
De vleermuizen vliegen over het terras, de gekko’s zoeken luidkeels een vrouwtje en Janey zoekt een plek waar geen wolfspinnen uit de lucht komen gedwarreld.

S8004030.jpgS8004032.jpg

Al snel zoekt iedereen zijn eigen slaapstek op in een poging wat verloren uren in te halen.

S8004050.jpgS8004036.jpg

Slaapwel!
J & B

Geplaatst door JayBe 23:22 Gearchiveerd in Cambodja Reacties (1)

Bangkok

Thai Airways bracht ons zonder problemen van Parijs naar Bangkok. De ervaring was inderdaad zoals ze zeggen “smooth as silk”: voldoende beenruimte, en een eigen tv’tje waar je zelf films, spelletjes kon kiezen. De kleurrijk geklede stewardessen zorgden er blijkbaar steeds voor dat het toiletpapier in een punt gevouwen was. Na ongeveer 11u van weinig slapen maar veel eten en films bekijken bevinden we ons voor het eerst in Azië. Dit merken we meteen in de luchthaven.

Pieter_en_..Bangkok.jpg
Pieter en Benny in Bangkok

Ondanks het vroege uur is het hier al behoorlijk warm. Straks begeven we ons naar het vliegtuig dat ons naar Phnom Penh zal brengen. Cambodia here we come!

Geplaatst door JayBe 6:02 Gearchiveerd in Thailand Reacties (0)

Embarquement

Laatste momenten in Europa.

Vanuit Charles de Gaulle groeten u:

Benny en Janey
S8004009.jpg

Delfien, Hanne en Pieter
S8004008.jpg

Geplaatst door JayBe 12:56 Gearchiveerd in Frankrijk Reacties (1)

(Berichten 21 - 25 uit 27) « Pagina 1 2 3 4 [5] 6 »